top of page

MENU

Stikstofarm grondwerk

Stikstofarm grondwerk doe jij met Ecosloop

Op zoek naar een expert rondom stikstofarm grondwerk? Dan ben je bij Ecosloop aan het juiste adres. Onze diensten zijn compleet gericht op emissieloos en stikstofarm sloop- en grondwerk. Wij zijn beschikbaar op projectbasis of kunnen functioneren als aannemer die van A tot Z een totaaloplossing biedt.

Aannemers worden er steeds vaker mee geconfronteerd dat de conventionele, benzineslurpende machines niet meer door de (emissie)keuringen heen komen. De wet- en regelgeving verwacht een stikstofarm beleid tijdens ieder bouw-, sloop- en grondwerkproject. Bij Ecosloop ben je ervan verzekerd dat je voldoet aan alle eisen, wetten en normen.

 

Onze machines zijn volledig elektrisch aangedreven. Stikstofreductie op de werkplaats is dan ook een gegeven; onze voertuigen stoten geen pufje CO2 of stikstof uit. Zo kun je op een groene manier te werk gaan en ook nog eens op de kosten besparen. Aangezien er geen benzine in onze voertuigen gaat, kunnen we deze altijd voordelig aanbieden en is stikstofreductie grondwerk een feit.

 

De voordelen van samenwerken met Ecosloop:

- Duurzaam en effectief sloop- en grondwerk

- Korte lijntjes met instanties

- Altijd op de hoogte van geldende emissienormen

- Volledig elektrisch machinepark

- Ervaren machinisten die proactief meedenken

 

Kortom, wij zijn de partner die je zoekt als het aankomt op stikstofvrij grondwerk. 

Restaurant Piazza
Stikstofarm grondwerk

Stikstofarm grondwerk is sneller en beter

Er wordt vaak gedacht dat elektrische machines niet hetzelfde vermogen of werkcapaciteit hebben als de oudere modellen, maar niets is minder waar. De ontwikkeling staat niet stil en we kunnen met trots zeggen dat onze machines even goed (maar vaak beter) presteren. We vinden namelijk dat verbeterde efficiëntie en milieubewustzijn hand in hand moeten gaan. Zo maken we het voor iedereen een stukje makkelijker om mee te doen in de strijd tegen klimaatverandering.

 

Daarnaast werkt het ook een stukje prettiger voor omwonenden, werknemers en de machinist zelf. Naast het feit dat de luchtkwaliteit goed blijft, zijn onze machines voor stikstofvrij grondwerk ook nog eens een stuk eenvoudiger te onderhouden. Als er bij de conventionele modellen iets vervangen moet worden, kan dit erg lang duren en flink in de kosten lopen. Bij de nieuwere, elektrische modellen, kan er heel eenvoudig een enkel onderdeel worden vervangen. Zo blijf je altijd op schema.

 

Heb je toevallig een aannemer nodig die een totaaloplossing biedt? Ook dan zijn wij beschikbaar om je te ondersteunen. Graag komen we in contact voor een kennismakingsgesprek. 

Stikstofarm grondwerk

Er zijn meerdere vormen van stikstof. Niet elke vorm is schadelijk, maar wel degene die uitgestoten wordt door het gebruik van diesel en benzine. Te veel van deze stikstof in de lucht is schadelijk voor mens en natuur. Voor mensen kan het vooral leiden tot langdurige schade aan de longen en andere vervelende kwaaltjes. Maar ook voor de natuur (en dieren!) is stikstof erg schadelijk.

 

Tijdens bouwprojecten kan een teveel aan stikstof zorgen voor verzuring van de bodem, waardoor stikstofarme planten geen kans krijgen om te groeien. Dit kan er dan weer voor zorgen dat bepaalde planten niet groeien die dieren in het gebied nodig hebben om te overleven. Dit is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Zeker als de projecten wat meer buiten de stad optreden, zien we al snel dat er veel natuurgebieden aangetast worden.

 

Wij van Ecosloop willen graag zien dat de bouwsector in zijn geheel voor minder stikstofuitstoot zou zorgen. We zijn vastbesloten om een groot verschil te maken met onze innovatieve aanpak en willen bewustzijn creëren binnen de bouwsector dat onze duurzame manier van werken de enige langdurige oplossing is. En dat het ook nog eens veel efficiënter is dan de conventionele methodes. 

Wat is het probleem met stikstof?

Stikstofarm grondwerk

De voordelen van stikstofvrij grondwerk

Het is van belang om te voldoen aan de reglementen rondom stikstof. Het is aan ons allemaal om onze natuurgebieden zo goed mogelijk te beschermen en Ecosloop is koploper als het aankomt op een milieubewuste manier van werken. Altijd met hart voor mens en dier.

 

Met onze aanpak maken we de werkplaats en de nabije omgeving een gezonde plek voor werknemers en omwonenden. Met Ecosloop ben je er tevens van verzekerd dat je voldoet aan de wet- en regelgeving. Er staan fikse boetes op het niet halen van emissiecontroles en dergelijke. Wij zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan op dit vlak.

 

En als we het toch over de kosten hebben, vergeet niet dat onze machines geen benzine slurpen en veel makkelijker te onderhouden zijn dan de conventionele modellen. Dit zorgt ervoor dat de langdurige operationele kosten een stuk lager zullen zijn. Je ondersteunt dus niet alleen de strijd tegen klimaatverandering, maar je doet het ook nog eens met een economisch voordeel. 

Stikstofvrij grondwerk

Een compleet machinepark voor stikstofarm grondwerk

Ons machinepark bestaat uit machines geïmplementeerd met de nieuwste technologieën om zo duurzaam en effectief mogelijk alle sloop- en grondwerkzaamheden uit te voeren. Dit stelt ons in staat om op een duurzame wijze als aannemer of projectbegeleider onze werkzaamheden uit te voeren.

 

En deze machines zijn niet alleen stikstofarm en emissievrij, ze zijn ook nog eens een stuk stiller dan conventionele modellen die een hoop lawaai maken. Handig om te voldoen aan de steeds strenger wordende geluidsnormen voor de werkplaats en omgeving, vooral in de bebouwde kom. En het is natuurlijk ook een stuk aangenamer voor de machinist en andere werknemers ter plaatse.

 

Kort overzicht van onze elektrische machines:

Stikstofarm grondwerk

Onze graafmachines zetten we vooral in voor stikstofarm grondwerk ter voorbereiding van bouwprojecten. De graafmachines werken feilloos door onder moeilijke omstandigheden en zijn voorzien van de nieuwste snufjes om al het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. 

Elektrische Graafmachine

Elektrische Shovel

Shovels zijn een van de meest functionele machines in de bouwsector. Het snel verzetten van grote hoeveelheden puin, zand en aarde maakt dit tot een onmisbaar hulpmiddel in ieder project. Daarbij kan onze elektrische shovel ook zware bouwmaterialen verplaatsen. Ideaal in samenwerking met een graafmachine of kraan

Elecktrische machines grondwerk

Elektrische Kraan

Onze elektrische kranen zijn uiterst geschikt voor de wat grotere bouwprojecten waar zware materialen nauwkeurig geplaatst moeten worden. De machinisten weten precies wat ze doen en zullen altijd veilig handelen. Daarnaast is onze kraan uiteraard compleet emissievrij. 

Elektrische Minigraver

Het kleinere broertje van onze grotere graafmachine. Deze emissieloze minigraver wordt voornamelijk gebruikt om graafwerkzaamheden op moeilijk te bereiken plekken te ondernemen. Onze machinisten kunnen de minigraver perfect manoeuvreren om hun werk moeiteloos uit te voeren. 

Elecktrische machines grondwerk

Elecktrische machines huren

Kortom, onze machines zijn van alle markten thuis en zijn perfect om in te zetten tijdens ieder project. Zeker samen kunnen ze een groot verschil maken op de werkplaats. Al onze machines worden bestuurd door ervaren machinisten die beschikken over de nodige expertise om met iedere situatie (hoe lastig ook) om te kunnen gaan.

 

Meer informatie nodig over onze machines en de huur daarvan? Bekijk onderstaande pagina. 

Elecktrische machines grondwerk

Waarom Ecosloop de ideale partner is voor stikstofarm grondwerk

Duurzaamheid staat bij ons centraal. Voor ieder project dat wij ondernemen, proberen we zo milieubewust als mogelijk de werkzaamheden uit te voeren. Dankzij onze innovatieve oplossingen om stikstofvrij grondwerk te realiseren, minimaliseren we onze impact op het milieu. Daarnaast hoeven aannemers (of projectleiders) nooit bang te zijn dat we niet voldoen aan de emissie- en stikstofnormen voor grondwerk. Wij zijn op de hoogte van alle (kleine) regeltjes en zorgen voor een soepel proces.

 

Samen met ons moederbedrijf Pannekoek Sloopwerken, zijn we continu bezig met innoveren. We willen steeds milieubewuster worden en onze diensten (en machines) verbeteren. En gelukkig staat de ontwikkeling hiervan nooit stil. Jaarlijks benutten we nieuwe technologieën om onze werkzaamheden duurzamer en efficiënter te maken.

 

Zoals eerder benoemd, vinden wij dat de kwaliteit van de werkzaamheden op-en-top moet blijven. Elektrische machines en stikstofarm grondwerk betekent niet automatisch dat er verminderde werkcapaciteit moet zijn. Integendeel, we willen zowel milieubewust aan de slag gaan, terwijl we er qua efficiëntie ook op vooruitgaan. Zo wordt het voor alle partijen een stukje makkelijker om samen de strijd tegen klimaatverandering aan te gaan.

 

Daarnaast zorgt Ecosloop ervoor dat al haar werknemers continu bijspijkeren op kennis wat betreft stikstofvrij grondwerk. Dit is nodig voor als we nieuwe technieken of materialen gaan gebruiken. Veiligheid staat hierbij voorop; grondwerk is en blijft gevaarlijk werk.

Stikstofarm grondwerk

Met het oog op de stikstofvergunning

De afgelopen 5 jaar is stikstof een veelbesproken onderwerp geweest in Nederland. De regels zijn continu aangescherpt en het is nu voor alle bouwprojecten verplicht om een stikstofberekening in te dienen. Hierin staat hoeveel invloed de werkzaamheden gaan hebben op de stikstoftoename in het gebied.

 

Wij ondersteunen bij het maken van deze berekeningen en brengen de uitstoot voor je in kaart. Ook al leveren wij een compleet emissiearme en stikstofvrije dienst, het is onmogelijk om geen uitstoot te realiseren tijdens een project. Maar wij zorgen ervoor dat dit tot een minimum beperkt wordt en dat jouw vergunning niet wordt ingetrokken (of vooraf niet wordt gegeven). Als je namelijk niet voldoet aan deze regels en geen vergunning ontvangt, kan het bouw-, sloop- of grondwerk niet beginnen of doorgaan. Dit kan voor maanden uitstel zorgen. Ecosloop zorgt ervoor dat dit allemaal geheel in orde komt.

 

Meer lezen over de vergunning rondom stikstof? 

Stikstofvergunning grondwerk

Huur Ecosloop in voor jouw werkzaamheden rondom stikstofarm grondwerk

Kortom, als je op zoek bent naar de ideale partner rondom stikstofarm grondwerk, dan zit je bij Ecosloop goed. Naast onze duurzame en effectieve manier van werken, denken we altijd proactief mee om problemen te voorkomen en jouw project zo goed mogelijk te begeleiden. Grondwerk is een complexe bezigheid en daarom nemen onze machinisten altijd het voortouw in hun vakgebied.

 

Ze werken als een geoliede machine samen op de werkplaats. Met hun toewijding zorgen ze ervoor dat het sloop- en grondwerk nauwkeurig gebeurt. Met Ecosloop ben je verzekerd van een soepel proces - van begin tot eind. 

Stikstofarm grondwerk
bottom of page